Penne ar vistu un kaltētiem tomātiem siera mērcē
- 500 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabalos
- 1 tējk. karija pulvera
- šķipniņa sāls
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
- 200 grami saulē kaltētu tomātu (izņemti no eļļas), sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
- 200 ml saldā krējuma (35-40% tauku saturs)
- 1 mocarellas bumbiņa (125 grami), sadalīta mazākos gabaliņos
- 380 grami “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
Gatavošana:
- Uzkarsētā
eļļā uz pannas liek vistas gabaliņus, apkaisa ar karija pulveri un sāli.
Cep, līdz vistas gaļa ir kļuvusi mīksta (aptuveni 7-10 minūtes). Noņem
no pannas.
- Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāra penni 6 minūtes. Nolej vārīšanas ūdeni.
- Uzkarsētā
eļļā 2-3 minūtes cep ķiplokus. Ķiplokiem pievieno kaltētos tomātus un
vistas gabalus. Pielej saldo krējumu un pievieno mocarellu. Maisot vāra
uz lēnas uguns, līdz mocarella ir izkususi un kopā ar saldo krējumu
izveidojusi biezākas konsistences mērci.
- Uz pannas
mērcē iemaisa uzvārīto penni un izmaisa tā, lai mērce noklātu visus
pennes gabaliņus. Liek šķīvjos un pasniedz nekavējoties.
(Recepte no http://lindasvirtuve.lv/2015/11/06/penne-ar-vistu-un-kaltetiem-tomatiem-siera-merce/ )
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru