Picas mīkla
No šīs mīklas daudzuma sanāk ~2 picas 28 cm diametrā.
250 g milti
10 gr svaigs raugs
šķipsniņa cukurs
1|4 tēj.k. sāls
1. Sajauc raugu ar cukuru un 2 ēd.k. silta ūdens. Samaisa, uzklāj dvielīti un noliek siltā vietā uz 30 minūtēm.
2. Miltus uzber uz galda, uztaisa bedrīti un tajā ielej ieraugu, sāli un apmēram 125ml silta ūdens.
3. Samīca mīklu. Tā būs mīksta, bet nedrīkst lipt pie rokām. Mīca, kamēr mīkla kļūst gluda un elastīga-apmēram 10-15 minūtes.
4. Mīklu apsedz un siltā vietā tur 1 stundu. Tai jāuzrūgst 2x lielākai.
Picas mērce (šoreiz šo vēl nepamēģināju, bet izmantoju parasto tomātu mērci)
400 gr.tomātu biezenis vai mizoti un sasmalcināti tomāti
vidēja izmēra sīpols
2 daiviņas ķiploks
sāls
oregano
baziliks
olīveļļa,svaigi malti pipari
asās paprikas pulveris
sarkanais vīna etiķis.
Viss pēc garšas.
Smalki sagriež sīpolu un ķiploku un olīveļļā apbrūnina. Pievieno tomātu
biezeni. Vāra 1 minūti.Pēc tam liek visas garšvielas un vīna
etiķi. Samaisa un sautē 10 minūtes uz lēnas uguns.
Mērcei jābūt pašķidrai.
Šoreiz uz vienas picas liku salami desu+mocarella+cieto sieru. Uz otras picas liku saceptus vistas filejas gabaliņus+holandes siers+nedaudz mocarellas gabaliņi. Sanāca garšīgi. Bet nu vairāk tomēr garšoja ar salami.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru