- 300 ml piena
- 20 g svaigais raugs vai 6 g sausais raugs
- 4 ēdamk.cukura
- 3 ēdamk.eļļas vai pikucis sviestiņa
- šķipsniņa sāls
- 340 g kviešu milti
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā
neizdzīvos). Raugam pieber 1 ēdamk.cukura, pielej 50 ml siltā piena,
visu samaisa. Noliek malā, lai sagatavojas ieraugs.
- Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, atlikušo cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.
- Kad ieraugs ir palielinājies tilpumā vismaz 2 reizes (parasti apt.15
minūtes), to pievieno mīklai. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu
vislabāk maisīt ar koka karoti.
- Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad
mīkla uzrūgusi (apt.pusstundu), uzkarsētā eļļā, mērcējot metāla
ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un
cep zeltaini brūnas!
(Recepte no http://lindasvirtuve.lv/2011/11/26/klasiskas-rauga-pankukas/ )
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru