Receptes

pirmdiena, 2015. gada 20. jūlijs

Klasiskās rauga pankūkas

  • 300 ml piena
  • 20 g svaigais raugs vai 6 g sausais raugs
  • 4 ēdamk.cukura
  • 3 ēdamk.eļļas vai pikucis sviestiņa
  • šķipsniņa sāls
  • 340 g kviešu milti
  • eļļa cepšanai
Gatavošana:
  1. Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā neizdzīvos). Raugam pieber 1 ēdamk.cukura, pielej 50 ml siltā piena, visu samaisa. Noliek malā, lai sagatavojas ieraugs.
  2. Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, atlikušo cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.
  3. Kad ieraugs ir palielinājies tilpumā vismaz 2 reizes (parasti apt.15 minūtes), to pievieno mīklai. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu vislabāk maisīt ar koka karoti.
  4. Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi (apt.pusstundu), uzkarsētā eļļā, mērcējot metāla ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un cep zeltaini brūnas!
(Recepte no http://lindasvirtuve.lv/2011/11/26/klasiskas-rauga-pankukas/ )

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru