- 175 grami ļoti mīksta sviesta
- 4 lielas olas
- 250 g smalkā baltā cukura
- 200 g miltu
- 1 tējk. cepamā pullvera
- 50 g maltas mandeles jeb mandeļu milti
- 75 g pilnpiena bezpiedevu vai grieķu jogurts
- 2 tējk. vaniļas cukurs vai 1 tējk. vaniļas pastas
- 250 g notīrītas un gabaliņos sagrieztas zemenes
- ja ir – saujiņa mandeļu skaidiņu (man fotografēšanas reizē nebija, bet garšīgāk un labāk izskatās ar skaidiņām)
- 200 g krēmsiers
- 25 g pūdercukurs
- 1 olas baltums
Cepeškrāsni uzkarsē uz 180C bez ventilatora vai 160C ar ventilatoru. Cepamformu ar 23 cm diametru izklāj ar cepampapīru – tādējādi kūka nepieliks pie formas malām un to būs viegli izcelt pat vēl siltu.
Visas krēmsiera pildījuma sastāvdaļas sajauc kopā un noliek malā.
Biskvītam saputo kopā sviestu, cukuru, olas, miltu, maltās mandeles, jogurtu, vaniļu un mazu šķipsniņu sāls. Maisa vai kuļ ar mikseri, kamēr iegūta viendabīga masa.
Pusi biskvīta mīklas lej iekšā cepamformā. Pārkaisa ar pusi no zemenēm. Pa virsu lej atlikušo mīklu, liek atlikušās zemenes. Tad ņem bļodiņu ar krēmsiera pildījumu un ar karoti liek virsū biskvīta mīklai kādās 4-5 vietās, iespiežot pildījumu pēc iespējas dziļāk, bet nekādā gadījumā nemaisot.
Cep apmēram 1 stundu vai kamēr kūka zeltaini brūna un iekšā izcepusies. Atdzesē pusstundu un izņem no cepamformas. Oriģinālajā receptē teikts, ka kūku var ēst arī siltu, bet es ieteiktu to noteikti atdzesēt ledusskapī vairākas stundas, jo tad krēmsiers pildījumā sastingst un “krēmsiera krāteri” kūkas struktūrā ir daudz izteiktāki.
(recepte no http://lindasvirtuve.lv/2014/06/30/mandelu-biskvits-ar-zemenu-un-kremsiera-pildijumu/ )
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru