Receptes

pirmdiena, 2015. gada 20. jūlijs

Rabarberu un kardamona kūka


  • 100 grami brūnā cukura
  • 100 grami sakapātu pekanriekstu vai valriekstu
  • 3/4 tējk. malta kardamona
  • 210 grami miltu
  • 3/4 tējk. cepamā pulvera
  • 3/4 tējk. cepamās sodas
  • 170 grami istabas temperatūras sviesta
  • 160 grami cukura
  • 1 ola un 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 180 grami skābā krējuma
  • 200 grami gabaliņos (1 cm garos) sagrieztu rabarberu kātu (rabarberus var likt vairāk, ja vēlas izteiktāku skābumu)
Gatavošana:
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Ietauko 23 centimetru diametra cepamo formu (es apakšu izklāju ar cepamo papīru, bet to var nedarīt).
  2. Mazā bļodiņā sajauc kopā brūno cukuru, riekstus un kardamonu. Noliek malā.
  3. Citā vidēja izmēra bļodiņā iesijā miltus, cepamo pulveri un cepamo sodu. Noliek malā.
  4. Ar mikseri vai virtuves kombainu sakuļ kopā sviestu ar cukuru, kamēr izveidojas gaiša masa (apt. 6 minūtes). Pievieno olu un olas dzeltenumu un turpina kult vēl pāris minūtes. Pievieno vaniļas ekstraktu. Pēc tam pievieno pusi no skābā krējuma un pusi no miltiem, mikseri vai kombainu pārslēdz uz zemāku ātrumu, ar lāpstiņu notīra bļodas malas, turpina kult. Pievieno atlikušo skābo krējumu un atlikušos miltus, un kuļ, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  5. Rabarberu gabaliņus samaisa kopā ar pusi no riekstu un cukura masas.
  6. Pusi no mīklas lej sagatavotajā formā, virspusi ar lāpstiņu izlīdzina. Pa virsu ber rabarberus pēc iespējas vienmērīgā kārtā. Pa virsu lej atlikušo mīklu, atkal izlīdzina. Procesu noslēdz, pa virsu berot atlikušos riekstus ar cukuru.
  7. Kūku liek krāsnī un cep 45-50 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē vismaz pusstundu un pārkaisa ar pūdercukuru.
(Recepte no http://lindasvirtuve.lv/2015/05/15/rabarberku-kardamona-kuka/ )

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru