Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 3 āboli
- 2 glāzes miltu
- 50g pūdercukurs
- 1/2 TK soda
- 200g sviests
- 1/2 glāze cukurs
- sāls
- vaniļa
- kanēlis
- Olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru, sāli, sodu un sviestu. Pa porcijām iemaisa miltus.
- 1/3 mīklas ieliek saldētavā uz 1 stundu.
- Atlikušo mīklu liek uz pannas un izmīca līdz maliņām. Mīklai uzrīvē ābolus (var rabarberus vasarā), ja garšo var apkaisīt ar kanēli un, ja ļoti skābi āboli, var pabērt ar cukuru.
- Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru. Stingro olu baltumu masu klāj virs ābolu kārtas.
- Kad tas paveikts, virsū uzrīvē mīklu, kas bija nolikta saldētavā.
- Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep mērenā siltumā (ap 180C) 50-60min.
- Gatavo torti apkaisa ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru