Receptes

sestdiena, 2017. gada 21. janvāris

Rabarberu kūka (biskvīta pamatne)


Rabarberi 500 - 800 g - tos sagriež gabaliņos, ieber ar sviestu ietaukotā formā vai pannā un samaisa ar cukuru (pāris saujas), kanēli un izlīdzina. Ja forma ir izjaucamā, tad labāk vispirms rabarberus ar cukuru sajaukt bļodā, uz kādu pusstundu, lai atsulojas, vai cepot jāliek apakšā panna, jo sula tecēs ārā. Ja cep uz paplātes, vai slēgtā traukā, tad var neatsulot.

Biskvīts:
6 olas
100g cukurs
85g milti
Vanilīns

Olas saputo ar cukuru kamēr masa bieza un pufīga, pievieno vanilīnu un iemaisa miltus(es vienmēr sijāju). Lej virsū rabarberu gabaliņiem un izlīdzina. Cep 180 - 185° kamēr biskvīts smuki gaiši brūns un ar roku paplikšķinot pa virsu, nedaudz čaukst. Ieteikums tiem, kas ar biskvīta cepšanu "uz jūs" - kamēr biskvīts nav uzcēlies, krāsns durtiņas labāk nevirināt.
Atdzesē, atgriež malu, uzliek pa virsu šķīvi un apmet otrādi. Ja virsa liekas par skābu, to pārkaisa ar pūdercukuru(un nākamreiz pie rabarberiem liek vairāk cukura:)

Recepte ņemta no: http://kukufane.blogspot.com/2011/05/rabarberu-kuka.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru